Jongeren Theater Festival

De Theaterschool barst uit haar voegen tijdens het Jongeren Theater Festival!

In het weekend van 12, 13 en 14 april barst de Theaterschool uit haar voegen van creativiteit en talent tijdens de eerste editie van het Jongeren Theater Festival.

Tijdens dit Festival, voor iedereen vanaf twaalf jaar, zie je verschillende voorstellingen en presentaties van de Studioprojecten, doe je mee aan workshops en masterclasses en is er een speciale voorstelling ingekocht van een extern theatergezelschap.

Dompel je onder in het humoristische en tikje grove Midzomernachtsdroom. Of bekijk een van de experimentele studioproject presentaties, met eigen geschreven teksten van spelers zoals Kopstuk of Helden 2.0. Op zoek naar zang en dans? Mis Celblok A en Alice in wonderland niet. Op zondag speelt Dream on van het gezelschap De gestampte meisjes. In deze gefreakte voorstelling ontmoeten horror en cabaret elkaar.

Naast het kijken naar theater is er ook van alles waar je zelf actief meedoet. Denk aan diverse spel- en maakworkshops van makers Jamie Huisman en Sue-Ann Bel die in het aankomende seizoen een studioproject gaan maken.

Even uitpuffen? In het gezellige theatercafé drink je een mocktail terwijl je luistert naar de dromerige klanken van Nelleke Music, Dimphy of een van de andere singer-song writers. Natuurlijk is er op zaterdag een groot feest waar alle Hofpleiners elkaar ontmoeten en er natuurlijk gedanst wordt: JTFissa!!!

En dat allemaal samen op de eerste editie van het Jongeren Theater Festival, samen met al die andere Hofplein jongeren, maar ook voor iedereen die Hofplein wil leren kennen. Neem dus gerust vrienden van buiten Hofplein mee!



Jongeren Theater Festival

 

Kaartjes

Reserveer hieronder jouw kaartje(s) voor alle voorstellingen en workshops. Een deel van de activiteiten is gratis, voorstellingen bezoeken en deelnemen aan workshops kan met jouw Hofpleinpas voor het speciale festivaltarief van € 2,50 per kaart. Natuurlijk kun je ook ter plekke bij de festivalkassa reserveren als je nog meer wil zien of doen!

 

    Workshops

    Makers Jamie en Sue-Ann nemen je mee in verschillende spel- en maakworkshops én ze vertellen je over de Studioprojecten die zij volgend seizoen gaan maken en op het Jongeren Theater Festival in 2025 gaan spelen!

    loading...

 

    Celblok A

    Aan het water tussen de Van Nelle Fabriek en Diergaarde Blijdorp ligt De Rotterdamse gevangenis. Iedereen kent het, maar weinig mensen weet hoe het er echt aan toe gaat achter die blauw met oranje muren. Totdat twee rivalen uit het Rotterdamse nachtleven, Roxie Hart en Velma Kelly in de cel belanden. Ze komen terecht in een wereld achter gesloten deuren, waar ieder voor zichzelf kiest en rechtvaardigheid niet bestaat. Maar wie heeft de meeste macht?

    loading...

 

    Alice in wonderland

    Alice is onuitgenodigd aan een theetafel gaan zitten. Maartse Haas vindt Alice brutaal en verwijt haar dat ze uitgenodigd aan tafel is gaan zitten. Ongehoord, dan kan iedereen wel aanschuiven. En dat gebeurt dan ook. Al snel komt Alice erachter dat iedereen hier gek is.

    loading...

 

    Helden 2.0

    We komen aan bij de Stad van Geluk. De plek die betoverende verhalen verspreidt over hoop, mooie mensen, grote gebouwen, kleurrijke billboards, kernwaarden, witte glimlachen en niet te vergeten: helden. Allerlei helden. Speciaal voor jou. Alhoewel, zo gaan de verhalen…

    Helden 2.0 laat het leven zien van de inwoners, die tegen heel verschillende uitdagingen aanlopen. Ze hebben één ding gemeen: deze mensen kunnen wel wat hulp gebruiken. Maar wat voor hulp? En van wie? Zou er toch een held bestaan die zorgt dat alles goed komt? En, herken je die dan aan een rode cape en indrukwekkende spierballen? Of misschien aan een betoverende stem, die tegen de stroom ingaat?

    loading...

 

    Kopstuk

    Welkom in mijn hoofd. Loop voorzichtig binnen. Graag wel even je voeten vegen. En let vooral niet op de rommel.

    Kopstuk is een associatieve trip langs de verzamelde gedachten van 13 jongeren. Ze gooien hun innerlijke monoloog te grabbel, delen intrusieve gedachten met wie het wil horen en nemen je mee in een verwoede poging om het brein in een ruststand te brengen.

    Na de voorstelling vindt er een nagesprek plaats van maximaal 30 minuten.

    loading...

 

    Showcase improv

    Zonder voorbereiding het toneel op en improviseren maar! Met alles wat het publiek vertelt, gaan 12 spelers aan de slag om hier een verhaallijn van te maken. Dat levert vaak grappige, spannende of ontroerende momenten op en het is voor jou als publiek een feestje om jouw eigen inbreng direct terug te zien op het podium.

    loading...

 

    De mist

    De spelers uit de 12+ groep uit Hillegersberg spelen De mist.

    loading...

 

    Dream On – De gestampte meisjes

    De cabaretvoorstelling Dream On van De gestampte meisjes is een absurde en muzikale mix van Efteling meets House of Horror. Laat je meesleuren in een wereld achter gesloten ogen en beleef de gekste nachtmerries over je grootste angsten. Van het einde van de wereld, een blijvende rimpel op je voorhoofd en alles daar tussenin. Dream On zit bovendien vol vette tunes en onverwachte wendingen. Het is een nachtmerrie waar je alleen maar van kunt dromen!

    loading...

 

 

    Midzomernachtsdroom

    Geïnspireerd op het origineel van William Shakespeare, waarin vier jonge mensen verliefd worden op de verkeerde persoon, en elfen en een groep repeterende acteurs voor veel verwarring zorgen.

    Deze nieuwe bewerking speelt zich af in de moderne tijd, in de grote stad, met muziek en beweging. De verwarring en de chaos worden alleen maar groter. Iedereen wordt namelijk verliefd op iedereen in deze brutale muziektheatervoorstelling voor en door jongeren.

    loading...

 

Cast & crew

Cast

    Celblok A

    Saar Berkhout, Liedewij Bosma, Floortje Boter, Marieke Braun, Dionyza Deekman, Megan van Doorne, Juno van der Dussen, Rivka van Geest, Elisa van Gelderen, Daphna Haggay, Sheneya Kouassi, Eloise Kreemers, Emily Krul, Mare Loorbach, Eliska Luimstra, Max Molenaar, David Neeleman, Maxime le Poole, Senna Rijsdijk, Patrick van Rossum, Nadia Eden Schoormans, Arthur Segers, Lynn Vijverberg, Wendy van Vlijmen, Tom Wichhart en Mats van Zuuren.

 

    Alice in wonderland

    Alexander Blanken, Lieke Dirks, Sibèl Eilander, Iris Hennink, Rozemarijn Hofstede, Maud Horstink, Luz Kerstens, Anna Sophia Minekus, Emma Sahiti, Amélie van der Salm, Ashley van der Stoep, Chiara Verkic, Layla Versijde en Lola Werrelmann.

 

    Helden 2.0

    Rien van Duijvenbode, Jovaino Groen, Jade Heijkoop, Paula Kessel, Thijsje Kroon, Kris Lagerwaard, Elisabeth Levelt, Roy Lotte, Lucas Nijhove, Liese Nooteboom en Cato de Waal.

 

    Kopstuk

    Areta Boorsma, Sara de Cruz, Hugo van Dam, Bibi Hajioannou, Lies van der Hoeven, Maaike van Meenen, Travis de Munnink, Margot van Nieuwenhoven, Amélie Noordman, Ilona Ponomarenko, Thijmen Rijkeboer, Sascha Smid en Eveana Wenas.

 

    Showcase Improv

    Lou Chen, Kayleigh de Jong, Madelief Koppenaal, Lisa Korpershoek, Lieve Liukku, Anaïs Oliveira, Jeneé Sambo, Thijn Schuitema, Sara van der Sluis, Eve Tang, Layla Versijde en Juli Waakop Reijers.

 

    De mist

    Tijn Aloserij, Matthijs Backer, Julia van Dijk, Cato van Es, Sophia Greeve, Vivian Hoogeveen, Lisa Hoppesteyn, Quint Kemmer, Thijs de Neef, Belle Odijk, Aurora-Alexandra Potapova, Demetrio Madi Putorti, Dunua Rapon Yfke Stans en Roman Levi Taihutu.

 

    Midzomernachtsdroom

    Duco Bakker, Caroline Bernard, Isabella Bruinaars, Noa Bruker, Coco Doorn, Ruben Eekhout, Indyra Genegel, Zoë Helderman, Dante van Hulst, Lotte Kaltenecker, Lior Kramer, Dimphy de Kruijf, Fay Leffers, Midas van der Moolen, Anne Oosterhout, Lara Ponce De León, Quinten Rothengatter, Frouke Verheijde, Casper van der Vorm en Amber Vuijk

 

Crew

    Jongeren Theater Festival

    Maartje Wikkerink - Programmering

    Laura Vermeulen - Productie

    Enno Lobo - Productie

 

    Celblok A

    Relinde Burgerhoudt - Regie

    Rik van der Loos - Regie

    Senna Rijsdijk - Choreografie

 

    Alice in wonderland

    Silvia La-Vos - Regie

    Tita Keczko - Regie

 

    Helden 2.0

    Zora de Vos - Regie

 

    Kopstuk

    Ben van der Meij - Regie

 

    Showcase Improv

    Peter Speijer - Regie

 

    De mist

    Keri Folkerts - Regie

 

    Midzomernachtsdroom

    Jaco van der Moolen - Regie

    Karlijn Maas - Regie-assistent

    Robin van Hilten - Arrangementen en zangcoach

    Thyrza Coenraad - Decor- en kostuumontwerp

    David van der Wees - Decorbouw

    Danielle Huyghe - Choreografie

    Maite Levy - Choreografie

    Jonas Franquet - Licht en technische coördinatie

    Eric Boxman - Geluid

Embed HTML is niet beschikbaar.

Foto's

Info

Dit evenement eindigde op 15 april 2024

  • Locatie:
    De Theaterschool

  • Wanneer:

  • Voorstelling Jongeren Theater Festival    Leeftijd: 12+