Jeugdtheater Hofplein biedt verschillende programma’s aan voor het speciaal onderwijs (SBO, SO en VSO). Het is onze overtuiging dat theater kinderen en jongeren helpt om onbekend terrein te veroveren, eigen ideeën en fantasieën vorm te geven en emoties een plek te geven. We werken met vakdocenten die gespecialiseerd zijn in het werken binnen het speciaal onderwijs. We leveren maatwerk en vinden het zeker in het speciaal onderwijs belangrijk om vooraf met elkaar in gesprek te gaan over wat bij jouw leerlingen past, zodat wij onze programma’s op hen kunnen afstemmen.
Projecten, workshops en trainingen
Door zelf te spelen, zingen en dansen spreek je een enorm aantal vaardigheden tegelijk aan. Je gebruikt je fantasie en leert je ideeën en gevoelens door middel van je verbeelding uit te drukken in een scène, een lied of een dans. Je onderzoekt de mogelijkheden van je eigen stem en lijf en ook hoe je jezelf hiermee goed kunt presenteren. Theater is dé plek om je te leren verplaatsen in een ander en te ontdekken hoe mooi het is dat iedereen anders is. Je leert naar elkaar te luisteren en met elkaar samen te werken. Bovendien oefen je om de juiste woorden te vinden bij het reflecteren op je eigen werk en dat van anderen.
THEATERLES OP SCHOOL
- Alle groepen en klassen
- Met een gespecialiseerde vakdocent
- Op school
- Korte of lange lessenreeks
Voorstellingen op school
Vanwege het grote succes van Benenboogie, bieden we deze meespeelvoorstelling ook in 2022-2023 weer aan. De voorstelling wordt door één danser voor en met maximaal 15 kinderen tegelijk gespeeld in het speellokaal van jullie school. Dans is bij uitstek geschikt om kinderen in het speciaal onderwijs te helpen om zich te uiten door middel van hun verbeelding en met hun eigen lijf.
ALLES IS ROND
- Niveau roep 3 & 4 regulier onderwijs
- Over het heelal
- T/m juli 2025
- Op school
Voorstellingen in het theater
Onze voorstellingen in het theater worden door jongeren vanaf 12 jaar in een professionele setting gespeeld. De jongeren in de zaal ervaren weinig afstand tot de jongeren op het podium. Dat maakt de theaterervaring extra bijzonder en herkenbaar. Het kan jongeren bovendien inspireren om zelf theater te gaan spelen en op een podium te willen staan.
Ook bij deze voorstellingen leer je je in te leven in de personages en betekenis te geven aan de scènes. Je leert dat jij zelf mag interpreteren wat je hebt gezien en dat niets goed of fout is. En een mooi bijkomend voordeel: als je op deze leeftijd al een keer in aanraking bent gekomen met theater, wordt de drempel om later zelf ook eens een voorstelling te bezoeken een stuk kleiner.